Mlini d.o.o. – snaga tima i posvećenost izvrsnosti prepoznati podrškom EU projekata

Uspješan put brenda Mlini, poduzeća za proizvodnju i prodaju pekarskih proizvoda, prepoznat je od strane projekta Europske unije.

Mlini d.o.o. jedan su od dobitnika podrške poljoprivrednoj proizvodnji kroz projekat EU4AGRI.U iznimnoj konkurenciji uspješnih projekata, Mlini su uspjeli zadovoljiti sve kriterije Javnog poziva i pokazati kredibilitet i snagu organizacije.

Projekt „Podrška Evropske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u Bosni i Hercegovini“ (EU4AGRI) je četverogodišnji projekt (2020. – 2024.) koji ima za cilj da modernizira poljoprivredno-prehrambeni sektor i poboljša ruralnu ekonomiju povećavajući konkurentnost poljoprivredne proizvodnje, poslova i usluga.

Projekt provode Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH) i Češka razvojna agencija (CzDA). Više informacija o aktivnostima u projektu EU4AGRI možete naći na stranici projekta https://eu4agri.ba/ .

Kroz ovaj javni poziv za mjeru podrške investicijama u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda Europska unija će podržati Mline u jačanju proizvodnje i povećanju nivoa produktivnosti kroz modernizaciju i uvođenje novih tehnologija i inovacija.

Čapljinska kompanija će ovaj poticaj i sredstva iskoristiti kao dodatnu snagu u svojim pogonima i povećati kapacitete na liniji za vučena tijesta, pite i rolice, te otvaranje novih radnih mjesta, pokretanje novih proizvoda i unapređenje efikasnosti postojećih procesa.

Željana Alilović radi na čelu odjela za proizvodnju pita i dio je Mlini tima već cijelo desetljeće. Za nju i njen tim kaže da je ovo veliki uspjeh.

Vjeruje da će ova investicija doprinijeti razvoju postojećih procesa i pokretanju novih,ubrzati će način rada i osigurati uvjete za veću proizvodnju.

Ovo otvara mogućnosti napredovanja za sve članove njenog tima, sticanje novih znanja i usavršavanje prateći najnovije trendove iz ove industrije.

Provesti deset godina u istoj kompaniji govori o osjećaju pripadanja pravom timu, a Željana dodaje da je lako raditi posao, koji voliš i s pravim kolegama. Sve prepreke, ma koliko bile teške i izazovne, mogu se prevazići udruženim snagama, voljom i željom, a nagrada za dobro odrađeni posao su uvijek zadovoljni Mlini kupci iz cijele Bosne i Hercegovine.

Iz Mlina ističu kako je ovaj projekt potvrda ispravnog smjera kretanja, kao i značajan financijski poticaj realizaciji poslovnih planova.